2024. február 27. keddÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
reply.transindex.ro

OLVASÓI LEVÉL

Botrány és megalázó helyzetek az Electrica irodájánál: minden nap hatalmas sorok

H.P. utolsó frissítés: 2021-04-01 17:40:54

Felháborodott olvasónk nemcsak hiába állta ki a sort, de a biztonsági őrök még ki is dobták, amikor panaszt próbált tenni.

some relatable image


Kolozsvár szívében, csak néhány méterre a polgármesteri hivataltól, a Hegedűs Sándor (Gheorghe Șincai) utcában levő irodánál minden reggel legalább 100 ember gyűl össze. Sorban állnak, mint a kommunizmus idején. Egyesek már reggel 6 órakor a helyszínre érkeznek, mert azok, akik csak 8-ra érnek oda, több mint valószínű, hogy hiába állnak be a sorba, mert 15.30-ig nem fognak tudni bejutni, és akkor bezár az iroda.

Az iroda az Electrica áramszolgáltatóé. Ez a cég egész egyszerűen nem kommunikál a klienseivel. Bárki próbálkozhat - nem válaszolnak a telefonhívásokra, sem a mailekre - a sorban álló emberek rengeteg szomorú tapasztalatról számoltak be ezzel kapcsolatban.

Amikor értesítettem a sajtót erről, az újságírók is azt mondták, hogy minden reggel látják a sorokat, és azt ígérték, hogy írni fognak az esetről. A tévések azt mondták, hogy ők is észrevették a furcsa sorokat abban az utcában és riportozni fognak. A rendőrséget már több alkalommal is kihívták, éppen aznap is, amikor én is ott voltam, de ahelyett, hogy megbüntessék a céget a szánalmas szolgáltatásért, amellyel veszélybe sodorják az emberek egészségét, csak azt mondták a sorban állóknak, hogy tartsák be a "kötelező távolságot". A fogyasztóvédelem azt tanácsolta, hogy tegyek feljelentést.

15:30 után a biztonsági őrök nem merték már kinyitni az ajtót az emberek előtt, akik reggel 7-8 óta óta álltak ott hiába a sorban. Az utolsó klienseket már a polgármesteri hivatal felőli főbejáraton kellett evakuálni (csodálkozom, hogy a hivatalban hogy nem teszi fel senki magának a kérdést, hogy vajon mi a fene történik az egyik szomszédos épületben...). A hiábavaló sorban állás után kb. tizedmagammal átmentünk a főbejárathoz, és elkértük a panaszkönyvet, de a biztonsági őrök megalázó és erőszakos módon kidobtak az épületből - a történteket mobillal rögzítettem. A panaszkönyvbe nem sikerült semmit sem beírni, mert még csak nem is láthattuk.

Nyitókép: a szerző felvétele