2024. április 20. szombat
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
reply.transindex.ro

Október 2-án az emberség a tét

a Ne népszavazz! kampány kezdeményezői utolsó frissítés: 2016-09-23 14:56:53

A felhívást a Ne népszavazz! Facebook-kampány kezdeményezői juttatták el szerkesztőségünkbe. Változtatások nélkül közöljük Olvasói levél rovatunkban:

Tisztában vagyunk azzal, hogy a menekültválság a legnagyobb kihívások egyike, amellyel szembe kell néznünk napjainkban. Egy olyan kihívás, amelyre nincsenek egyszerű válaszok, és amelynek hatékony kezelésével egyelőre egész Európa adós.

Tudjuk, hogy 2,4 millió gyermek menekült el a szíriai háborúból. A menekültek nagy része anya és gyermek. Nekik nem volt más választásuk, az életük volt a tét. Aki őket terroristaként kezeli, téved. Aki őket terroristaként állítja be, tudatosan manipulál.

Úgy döntöttünk, nem fogjuk ölbe tett kézzel nézni és hallgatni azt a gyalázatot, ami Magyarországról ömlik felénk. Nem fogjuk tovább tűrni, hogy hónapok óta hamis információk keringenek és félretájékoztatás történik a menekültekkel kapcsolatban. Meguntuk a tétlenséget, a magunkban való mérgelődést, a csendes búslakodást.Ezért néhányan arra vállalkoztunk, hogy saját kampányba kezdünk. Egy tájékoztató, figyelemfelkeltő akcióba a magyarországi népszavazásról, amely során minden szavazásra regisztrált erdélyi magyart arra buzdítunk, ne küldje vissza a borítékot, ne vegyen részt ebben a gyalázatban, október 2-án.

Október 2-án megmutathatjuk, hogy Erdély emberséges, itt olyan magyarok élnek, akik nem értenek egyet a népszavazással, mert tudják, mi a különbség a menekült és a terrorista között.

Amit csinálunk, néhány magánember erőfeszítése, de nem magánügye. Nincs mögöttünk párt vagy csoportérdek, csak magunkat képviseljük, és azt, hogy nem hallgathatunk tovább. Vannak köztünk jobboldaliak és baloldaliak, liberálisok és konzervatívok, olyanok, akik két éve Orbán Viktorra szavaztak és olyanok is, akik még sohasem voksoltak. A felháborodás, a tenni akarás, az emberségért való kiállás az, ami közös bennünk.

Nincsenek erőforrásaink, nem támaszkodhatunk csak a saját hangunkra, kreativitásunkra, ezért mindenkinek a segítségére számítunk! Időnk kevés, ezért nem oktatni és kioktatni akarunk, hanem hangot adni arról, a népszavazás rossz és felesleges, a bevándorlók a háborúból menekülnek és nem terroristák.Erdély évszázadok óta a tolerancia büszke hazájának vallja magát. Bízunk az itt élő emberek ítélőképességében, mert tudjuk, hogy nem lehet és nem is szabad gyűlölettel válaszolni a háborús propagandára, a folyamatos ijesztgetésre és félelemkeltésre.

Azért, hogy az emberség üzenete minél több magyarhoz eljusson, kérjük, csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz ITT, osszák meg üzenetünket barátaikkal, ismerőseikkel.

Hallassuk a hangunkat minél többen, mutassuk meg emberségünket! Ne küldjük vissza a borítékot, ne népszavazzunk október 2-án!

a Ne népszavazz! kampány kezdeményezői