2023. február 2. csütörtökKarolina, Aida
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás
reply.transindex.ro

OLVASÓI LEVÉL

Kelemen Attila Ármin civil összefogásának margójára

Fekete A. Oszkár utolsó frissítés: 2009-03-13 12:31:49

"Vajon miért van az, hogy csak neked van jogod egy – tőled távolabb eső – helyi lapban azt olvasni, amit szeretnél?"


Kedves Attila!

Vajon miért van az, hogy amikor egy Demszky, Eörsi stb. név, nem éppen dícsérő hangvételben felmerül egy itthoni lap hasábjain, akkor nálatok – mint az erdélyi liberalizmus örökkön éber és vehemens védelmezőinél – automatikusan kiveri a biztosítékot, függetlenül az aktuális, vagy múltbéli előzményektől?

Vajon miért van az, hogy csak neked van jogod egy – tőled távolabb eső – helyi lapban azt olvasni amit szeretnél? Vajon én mint csíkszeredai miért ne tehetném ugyanezt, hogy leköpött, rasszista, antiszemita (és írj még ide amit akarsz) büszkeséggel olvashassam György Attila szívemhez szóló szavait? És vajon, ha már vele és a főszerkesztővel együtt olvasói minőségemben engem is sértesz, midőn az írással egyetértőként felbújtónak és gyűlöletkeltőnek bélyegzel, miért nem teremtesz egyenlő lehetőséget arra, hogy egyenlő félként én is (és talán még mások is) kifejezhessem fent említett egyetértésemet?

Vajon miért van az, hogy nem értem, ezúttal mivel is van igazán bajod? Vajon mi az, ami arra késztetett, hogy a törvénykönyvből idézz a megkülönböztetés valamennyi formájáról? Talán az, hogy a „román liberálisok patrióta érzelműek“, a magyarok meg hazaárulók? Netán a sokszor manifesztált „magyarság gyűlölet“-üket kifogásolod és eddigi tevékenységüket vizsgálva nem tartod e kijelentést eléggé bizonyítottnak? Esetleg a köpködés (valóban vitatható) ténye hordoz magában valami rejtett diszkriminációt?

Nem értem, Kedves Attila! Nem értem. A kijelentésekkel még ha lehetne is politikai nézetek mentén vitatkozni, felbujtás, izgatás, megkülönböztetés – mely az általad idézett törvény passzusaiból fenyítenek – valahogy nekem nem jön át.

Végül tisztelettel arra kérlek, hogy teremtsd meg az esélyegyenlőséget azok számára akik egyetértenek, egyetértenének a cikk szerzőjével, ugyanott ahol ellenérzésednek hangot adtál. Légy Te az, aki következetes elveihez, nem diszkriminál, és teret ad a különféle véleményeknek!

Éles hangú, kioktató válaszodra számítva üdvözöl,

Fekete A. Oszkár,

Csíkszereda


U.i.: Bár az állásfoglalást nem szignózod, bátorkodtam véleményemet neked címezni, mint a Transindex kiadóigazgatójának és a csatlakozók listájának első számú aláírójának.