2018. szeptember 24. hétfőGellért, Mercédesz
17°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város
reply.transindex.ro

OLVASÓI LEVÉL

Egy lehetséges Orbán-beszéd a közelmúltból

Szabó Mátyás utolsó frissítés: 2016-09-30 14:25:48

Olvasónk megírta, mit mondott volna a miniszterelnök, ha nem így, hanem úgy dönt menekültkérdésben.

Kedves barátaim, tisztelt honfitársak,

Mint annyiszor a történelem során, Magyarország ismét bebizonyíthatja, hogy évezredes múltja erős alapokon áll. Noha a sors úgy hozta, hogy nem nőhettük ki magunkat európai nagyhatalommá, kis országként, a vén kontinens határán életerős nemzetté váltunk, amely képes volt megvédeni nemcsak önmagát, hanem a tőlünk nyugatra lévő barátainkat is – a tatároktól, a törököktől.

Kedves barátaim, magyarok országhatáron innen és túl, ismét eljött az ideje, hogy tanúbizonyságot tegyünk férfias magatartásunkról, következetességünkről. Brüsszel nem tudja, milyen is igazából Szent István népe. Azt hiszik rólunk, magyar emberekről, hogy mi csak a tenyerünket tudjuk nyújtani holmi alamizsnáért, de a kalákában nem veszünk részt. Hát üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék: a magyar ott van, ha kell, a gáton! Igenis kivesszük részünket a közös munkából, nem félünk a kihívásoktól, úgy edződünk, mint kő alatt a fű. Egyes nyugati politikusok csak üzengetnek a bevándorlóknak, hogy “Jöjjetek csak, tárt karokkal várunk mi és a jólétünk!”, de semmit nem tesznek annak érdekében, hogy a rászorulóknak valódi segítséget nyújtsanak. Mi nem felejtettük el IV. Béla királyunkat, “második honalapítónkat,” aki a tatárjárás után betelepítéseket folytatott, beengedte és hazát adott a kunoknak, szászoknak, románoknak, és először kimondta: "egész Európa, egész kereszténység, egész emberiség - ezért van a magyar."

Nos, kedves barátaim, ezeréves kereszténysége nevében Magyarország most példát mutat Brüsszelnek, és segít a háborúból érkező asszonyoknak és gyermekeknek, megnyitja határait előttük, és IV. Béla királyunkat követve, otthont ad a rászorulóknak. Megmutatjuk, milyen a híres magyar vendégszeretet.

Tudom, és tudjuk mindannyian, hogy ellenségeink, határokon innen és túl, balliberális nihilista eszméikkel megvetik a hagyományt, az évszázados szokásokat, az olyan maradandó értékeket, mint az igazi férfiú szerepe a családban, a nők tisztességes ruhaviselete, a vezér őszinte és korlátlan tisztelete, ezért előre tudjuk, hogy nem fogják jó szemmel nézni, ha mi hagyományőrző muzulmán testvéreinket beengedjük hazánkba. Már holnap ránk fognak támadni, de mi erősek leszünk, és nem engedjük, hogy idegen eszmék elszórják magjaikat a magyar földön.

Isten minket úgy segéljen. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!